Tror du på spøkelser?

6. juli 2021

Torås fort

«Torås fort er et nedlagt kystfort helt sør på Tjøme. Det ble påbegynt i 1939 som en del av Oslofjord festning. Fortet ble ikke ferdigstilt før den tyske okkupasjonen, men ble overtatt og videreutviklet av den tyske okkupasjonsmakten, og anlegget sto ferdig i november 1941. 

Fortet ble etter krigen drevet av Kystartilleriet, som primært benyttet det til utdannelse og kursvirksomhet. I 1999 ble fortet nedlagt og sikret» står det på nettsidene til Torås fort. Men vi fikk litt mer informasjon av John Thorsen som jobber der og det er også spennende saker. 

Han forteller:

Vi har jo mange gode historier fra fortet,  blant annet hadde vi jo produksjonsselskapet til Åndenes makt på besøk før jul.

De jobber med et nytt programkonsept som har arbeidstittel Spøkelsesjakten. Det er en programserie om de mest hjemsøkte stedene i Norge. Med Lilli Bendriss i spissen sammen med 2 unge bloggere blir det en mer moderne versjon av Åndenes makt. Mer teknologi og rock’n roll . Regissøren var meget fornøyd med opptakene og det ble sagt at Torås var et av de mest spennende og spektakulære stedene de hadde vært på de 18 årene de hadde laget Åndenes makt.

I våres har vi startet et nytt tilbud som vi har kalt spøkelsesvandring på fortet hvor vi på sen kveldstid guider rundt på fortet og forteller om hva vi selv har opplevd og hva Lilli Bendriss oppdaget her.

Dette konseptet kjører vi ca en gang i måneden og det har vært en ellevill respons. På grunn av smitterestriksjoner så har vi dessverre bare plass til 10 stykker på hver tur. Vandringene har blitt utsolgt med en gang og vi har fått gode tilbakemeldinger fra de som har deltatt.

 

Kanskje du også ønsker å delta? Sjekk linkene under og sikr deg en spennende og kanskje til og med litt skummel opplevelse.

Flere aktuelle saker