Nyskapning i Tønsberg

Det skjer mye i Tønsberg. Med sin sentrale beliggenhet, store befolkningsvekst og et etablert og rikt næringsliv er Tønsberg et sted det satses, og nye virksomheter ønskes velkommen.

Bedrifter skaper arbeidsplasser, vekst og utvikling i Tønsberg

Arbeidstakere står på for arbeidsplassen sin hver dag i Tønsberg

Nyetableringer i 2020. Mange vil satse på Tønsberg

Den gode attraktiviteten gjør at tallene absolutt taler for Tønsberg i tiden fremover. 

Den lille storbyen har et variert næringsliv, det er en ung og høyt utdannet befolkning og en beliggenhet som gir et stort kundegrunnlag.

Tønsberg er stort nok til å ha et rikt næringsliv, men lite nok til at nettverket raskt blir nært og stort. Det er mange kloke og kunnskapsrike bedrifter og mennesker i vårt område, og vi har en stor fordel med at mange ønsker å hjelpe nye bedrifter opp og frem. Mange gründere opplever en heia-kultur i Tønsberg.

Bedriftene som er her har gode forutsetninger for å klare seg godt. Det er høyere etableringsfrekvens enn middels av norske kommuner, samtidig som det har blitt lagt ned forholdvis få foretak.

Rikt næringsliv

Tønsberg har ca. 32.400 arbeidsplasser fordelt på 6.700 virksomheter. 61 % av virksomhetene er i privat sektor og 39 % av virksomhetene er i offentlig sektor. Les mer om næringslivet i Tønsberg HER

Tilbud til nyetableringer på ulike nivåer

Tønsberg kommune legger til rette for å skape nye arbeidsplasser og bedrifter i kommunen.  Det finnes tilbud til gründere i alle faser av etablereringen. Dette gjøres i samarbeid med aktørene i Vekst i Vestfold som er det samlede tilbudet i gamle Vestfold til denne målgruppen.

Gründerne i sentrum

Midt i hjertet av Tønsberg sentrum ligger Gründerhuset Hi5 som huser ca. 30 gründerbedrifter. Dette er et kraftsentrum for entreprenørskap og oppstartsbedrifter i Færder og Tønsberg. Lokalene er helt nye, som skapt for kreativitet og nyskapning. Her deles det av gode og dårlige erfaringer, og nettverk bygges.

Les mer om Gründerhuset Hi5 HER

 

Vi hjelper deg med oppstart

Prospekt Tønsberg

Tollbodgaten 19
3110 Tønsberg

hei@prospekttonsberg.no

Hjelp til etablering

Tønsberg ønsker at det skal skapes nye arbeidsplasser og bedrifter i kommunen. Det er etablert gode tilbud til gründere i alle faser av etableringen.

Bedriftene i Tønsberg

Næringslivet er rikt sammensatt med flere vekstbedrifter. Kommunen er svært heldige stilt som har mange offentlige arbeidsplasser, og et mangfold av private arbeidsplasser.

Fakta om Tønsberg

Næringslivet i Tønsberg er sterkt og mangfoldig. Den sterke befolkningsveksten, den unge befolkningen og gode attraktiviteten gjør at tallene absolutt taler for Tønsberg i tiden fremover.

Ledige næringsareal

Tønsbergregionen har næringsarealer og kontorlokaler som skal være tilpasset de aller fleste behov. Det er i tillegg mange store spennende utviklingsområder som ligger litt fram i tiden.

Gründerne i sentrum

Gründerhuset huser ca 30 gründere midt i byen. Her kommer du inn i et stort nettverk, og du får hjelp og støtte gjennom gründerhusets eget program, og den tette kontakten med næringslivet 

10 gode grunner til å bo i Tønsberg

For mange er tønsbergregionen forbundet med den deilige sommertiden med solkrem, saltvann og ferie. Det er virkelig en fantastisk plass å feriere. Stadig flere oppdager også at Tønsberg har mye å by på hele året, og velger det som bosted.

Mye kompetanse i Tønsberg

Det er god tilgang til kompetanse i Tønsberg. Utdanningsnivået her er høyere enn landsgjennomsnittet, det er mange unge arbeidstakere i kommunen. Universitetet gir gode muligheter for utdanning og forskning.

%

av befolkningen har høyere utdanning