Øya som har alt!

6. juli 2021

En perle midt i Oslofjorden, hvor du finner alt av fasiliteter, hvor du kan sosialisere eller finne en holme og ligge alene, hvor du kan spise godt mat mens du kjenner på saltvannshåret som tørker i sola samtidig du lagrer minner som varer langt ut i de kalde vintermånedene som kommer. Vi snakker selvfølgelig om øya Bolærne øyene. Dit kan du komme deg med båt, enten din egen eller ferga som går flere ganger om dagen. Vi har tatt en prat med Alex som holder orden og «driver øya» med et glimt i øyet og et godt smil.

Hva er navnet ditt og hvor jobber du?
Alex Rossitto jobber på Østre Bolærne i Færder Kommune.

Hva driver selskapet med?
Vi har restaurant, kiosk, overnatting og en stor fin havn.

Hva er historien til ditt selskap?
Bolærne-øyene hørte tidligere til under Sem kongsgård, og senere grevskapet Jarlsberg, men ble ekspropriert av forsvaret i 1916. Da ble Bolærne Fort bygd på Østre Bolærne for å forsvare marinens hovedstasjon på Karl Johansvern i Horten.

Under andre verdenskrig ble festningsverkene påbygd og utvidet av okkupasjonsmakten. Det meste av arbeidet ble utført av sovjetiske krigsfanger, som bodde og døde under kummerlige forhold på naboøya Mellom Bolærne. Den 16. februar 2020 publiserte NRK.no en artikkel om dødsleiren på Mellom Bolærne, ta gjerne en kikk på den.

Under hele den kalde krigen var det ilandstigningsforbud på Bolærne, men i 2004 ble øyene kjøpt av Nøtterøy kommune og Vestfold fylkeskommune. 1. januar 2016 overtok Nøtterøy kommune hele eierskapet. Nå er Bolærne tilgjengelig for alle, og det tidligere militære området er tilrettelagt for ferie- og fritidsopphold.

Hva tilbyr dere til sommeren?
Østre Bolærne innbyr til ferie og fritidsopphold, så vel som kurs og konferanse. Hit kan du komme og utforske øya på egenhånd, sammen med en gruppe eller som del av et organisert arrangement.

Østre Bolærne byr på en rekke muligheter som overnatting, gode matopplevelser og aktiviteter. Kyst- og kulturlivet kombineres med en spennende forsvarshistorie som det fremdeles er tydelige spor etter. Blant annet finner du kanonutstillinger og signalstasjonen som er strategisk plassert på toppen av øya, med fantastisk utsikt over Oslofjorden og Skagerak.

Østre Bolærne har også en stor og fin gjestehavn med alle fasiliteter for fritidsbåter.

Hva er målgruppen for deres tilbud?
Alle mulige mennesker som kommer til øya i løpet av sommer og eventuelt også på vinterstid.

Hvorfor kommer folk til akkurat dere?
Fordi vi har et attraktivt sted med masse historie og med en kjempefin havn. Samt mulighet for bespisning, overnatting, aktiviteter og mye mer.

Hva er mest populært av deres tilbud?
Havna med restaurant og kiosk.

Hvorfor tror du dere er så populære?
Fordi Bolærne ligger i midten av Oslofjorden og er et fint sted å være både for båtfolket fra området og fra andre steder i landet.

Hva er det beste med være lokalisert i Færder og Tønsberg?
Milde temperaturer, sol, sjø og ikke minst kort avstand fra hovedstaten.

Forventninger til sommeren som kommer?
Mye å gjøre!

Alex Rossitto,
daglig leder på Østre Bolærne

Flere aktuelle saker