Nyt sommeren på best mulig vis!

28. juni 2021

Borge hotell

Ytterst ved vannkanten på den lille øyperlen Husøy finner du det sjarmerende Borge hotellet. Der hvor du får personlig oppfølging og hjemmelagede måltider hele døgnet, samt mulighet til å oppleve alt av aktiviteter en kunne ønske seg en varm sommerdag. Vi har tatt en prat med Anja som er dagligleder om livet ved Borge Hotell.

Borge Hotell -en gjemt perle?
Borge Hotell er eid og drevet av Kari Bakke gjennom mange tiår. Anja Linnea Bakke Bleikvassli er hotellsjef, arvtaker og Karis niese.

Historie
Borge Hotell er den tidligere hovedgården på Husøy i Tønsberg. Gårdeier var Karl Borge fra Stokke, og hans kone Nora, fra Havna på Tjøme, åpnet i 1905 Borges bad og pensjonat. Pensjonater var svært populært på denne tiden og i mange år fremover. I 1954 overtok sønnen, Karl Anton Borge, driften og etter modernisering åpnet han dørene på Hotell Borge i 1955, sammen med sin kone Ellen Borge.

Tradisjonen med sommerpensjonat har overlevd på denne lille øya i over 100 år. I 1986 overlot Karl-Anton og Ellen, av de fleste kalt onkel Kalle og tante Ellen, hotellet videre til Kari Bakke. Hun hadde jobbet seg oppover i graden på hotellet siden 1963 og i tillegg drevet frimurerlosjens kafeteria og selskapslokaler i Tønsberg i 13 år. Siden 2015 har Karis niese, Anja Linnea Bakke Bleikvassli, gått i lære for en dag å overta driften og holde viktige tradisjoner i livet.   

Mer enn bare overnatting
Hotellet har egen brygge med badetrapp og strandlinje. Her kan man vasse, stupe, fiske krabber, sole seg, bygge sandslott og alt annet som er hyggelig å gjøre ved kysten på sommeren. Hotellets brygge er også et utmerket utgangspunkt for en utflukt til Færder nasjonalpark, gjennom samarbeid med Bolernebåtene.

I hotellets store hage finner man oppvarmet sjøvannsbasseng. Til hotellet hører det også en 9-hulls golfbane og tennisbane. Sykler og robåter er tilgjengelig for hotellets gjester.

Vi arrangerer også stemningsfulle hagekonserter og informasjon om disse finner du på vår hjemmeside.

Tilbud i sommer
Fra St. Hans til 30. august kan du bo på hotellet til pensjonspriser. Book et ukesopphold, fra lørdag til lørdag og få servert deilig hotellmat 3 ganger daglig, mens du fyller dagene med det du måtte ha lyst til.

Hvorfor kommer folk til oss
Gjestene våre setter pris på den gode hjemmelagde maten, rolige omgivelser og en avslappet atmosfære. På Borge hotell er alle velkommen, store, små, unge og gamle, takhøyden er høy og latteren henger løst.

Borge hotell er et utmerket utgangspunkt for å utforske Færder og Tønsberg. Det tilhører Tønsberg kommune, men ligger utenfor Nøtterøy (Føynland) -skjærgården, mens brygga i Tønsberg bare er 15-20 minutters busstur unna. Med bil er det enkelt å ta seg rundt i Tønsberg og Færder, og Borge Hotell har gratis parkering for gjester. Kyststiene i distriktet er svært populære og løypen som går rundt Husøy er veldig idyllisk. De av våre gjester som ankommer med sykkel, benytter seg gjerne av Norges korteste fergerute Husøy-Husvik, som betjenes av den gule, kule sykkelfergen Ole III.

Hva er vi mest stolt over?
Vi er aller mest stolt av vår hyggelige betjening og gode vertskap. Her har mange av øyas ungdommer hatt sin første sommerjobb. Det er et lite, fast knippe som jobber her hele året med selskaper og kurs, mens på sommeren dobles antall ansatte for å ta imot faste og nye feriegjester.

Det beste med lokasjonen
Det beste med å være lokalisert på Husøy er roen og nærheten til sjøen. Her kan man slappe av og nyte den norske sommeren på best mulig vis.

Forventninger til sommeren
Vi på Borge gleder oss veldig til å ta imot faste sommergjester, som har være her i mange år eller akkurat har startet en ny tradisjon med sommerferie på Borge hotell. Det skal også bli veldig hyggelig å ta imot nye gjester, som får oppleve vårt sommerparadis for første gang.

 Velkommen til sommeren på Borge hotell!

Eier Kari Bakkeog hotellsjef Anja Linnea Bakke Bleikvassli

Flere aktuelle saker