Høstens familietur gir påfyll til minnene

7. oktober 2021

Enten om du bor i Færder eller Tønsberg, eller om du tar turen på besøk til oss – her står opplevelsene i kø for å skape minner for livet for store og små. Hva med en bytur eller ut på våre flotte restauranter?

Vi har samlet femten aktivitetstips til hva du kan finne på med barna.

For full oversikt se faerdertonsberg365.no

 

 1. Dra på tur

Vårt område er fantastisk for lange skogsturer eller turen langs kysten. På denne siden til turistforeningen  finner du mange forslag til turer, og noen råd for en fin turopplevelse.

 

 1. Selsafari

Det høres kanskje eksotisk ut med selsafari, men det er nærmere enn du tror. Bli med ut på sjøen og møt selene der de nyter høsten på holmer og skjær.

Book selsafari her

 

 1. Idyllisk måneskinnstur

Hva med en måneskinnstur der kapteinen smyger båten innimellom holmer og skjær. Du kommer tett på dine kjære, naturen og dyrelivet. Skjærgårdslyset høst, vinter og vår kan ikke beskrives, det må oppleves!
Book måneskinnstur HER

 

 1. Tønsberg og Færder bibliotek

Ikoniske Færder og Tønsberg bibliotek er verdt et besøk. Les gode historier sammen, eller sett dere ned i den hyggelige kafeen med en bok, kakao og kanskje verdens beste kanelbolle. Bibioteket setter også opp egne arrangement.

 

 1. Verdens Ende for nysgjerrige barn (og nysgjerrige voksne)

Verdens Ende er et fint utgangspunkt for tur, men også en spennende plass for læring og opplevelse på Nasjonalparksenteret.

 

 1. Aktiv fritid

Liker ungene å dingle i trærna? Kunne du tenke deg at de ble litt svette i luggen? Da er Aktiv Fritid på Tjøme vel verdt et besøk. Klatrepark, zipline, sykkelturer, sykkelutleie, Via Ferrata klatretur og rappellering er noe av det som kan oppleves

Les mer og book tur HER

 

 1. Samarbeid om å løse gåten

Hva skjer når den irriterende lillebroren må samarbeide med storesøster og dere sammen må løse mysterier og gåter i løpet av 60 minutter? Vi tipper at dere blir et godt lag. Escape room har blitt veldig populært, og i Tønsberg kan dere prøve dere på flere ulike utfordringer

 

 1. Stall verdens Ende – for den hesteinteresserte

Digger barna hester, eller har mast om å få prøve. Kanskje denne høsten! Dølahesten Vilja eller en av fjordingene på Stall Verdens Ende inviterer deg med på tur. De har plass til 10 personer i vogna, og den er utstyrt med store og varme saueskinnsfeller. Runderiding kan også testes.

 

 1. Hoppende gøy

På Sem utenfor Tønsberg ligger det et hus som rommer mye gøy! Gravity er en spenstig trampolinepark der du garantert blir svett i luggen.

 

 1. Skateparken på Tjøme og Tønsberg

Tjøme skatepark er en utendørs skatepark på ca. 2 000 m² i Færder kommune. Parken har Europas største vert-ramp, flere miniramps, microramp, bowls og en street-del. Parken holder høy kvalitet. Også i Tønsberg Sentrum er det gode muligheter for de som vil lufte brettet, skateparken ligger ved Gunnarsbøparken. I området er det også et Parkour område, over broen på Kaldnes-siden er det laget en helt ny basketballbane og det er en flott lekeplass for de små barna.

 

 1. Slottsfjellmuseet

Slottsfjellmuseet byr på spennende aktiviteter for barna. Se verdens største hvalskjelett, lær mer om de tøffe vikingene og lær mer om Norges eldste by.

 

 1. Fribeegolfbane

Tar du turen til Messeområdet utenfor Tønsberg finner du en flott frisbeegolfbane med 27 hull. Den er åpen for alle.

 

 1. Kino

Brygga Kino i Tønsberg og Kilden kino rett utenfor byen tilbyr popcorn, m`m og gode kinopplevelser

 

 1. Bowling, laser world og minigolf

Bowling, megazone, laserspill, adventuregolf-bane, arkaderom. På Kilden er det ikke bare Kino, men også mange morsomme aktiviteter som passer perfekt nå på høsten.

Les mer og book din opplevelse HER

 

 1. Svømmehall

Selvsagt er det mulig å hoppe i havet selv nå på høsten. Men om du er av typen som liker at vannet holder over 16 grader er det muligheter for en dukkert i Tønsberg Svømmehall og på Level.

 

 

Flere aktuelle saker