En spennende og annerledes kveld på museet

24. mai 2022

Frida Eriksen, Mari Bynes dansekunstnere

Den unge dansekunstner Frida Eriksen, bare 26 år gammel fra Holmestrand, setter opp sin aller første Art Night, en danseperformance laget spesielt for Haugar Kunstmuseum.

Art Night: Observatører (i villskapens øye)

Denne kvelden blir i samtidsdansens navn. Verket skal ha form som en slags abstrahert guidet museums tur, ledet av utøvere kledd som museumsvakter. Forestillingen foregår i flere av museets utstillingsrom, og det er en utstilling i rommene mens forestillingen foregår. Utøverne som leder publikum gjennom rommene mens de utøver forestillingen og publikum vil bevege seg gjennom rommene, et konsept de er godt kjent med fra før, men på en måte de ikke er vant med fordi det nå er en forestilling som foregår rundt dem og som de i noe grad vil måtte interagere med.

Museumsvaktene blir trukket frem i dette prosjektet som et symbol på både makten museet som institusjon har til å tillegge verkene som plasseres i det verdi og kutymen det er forventet at man forholder seg til som gjest.  På museet blir man som publikummer kommer for å se på kunst samtidig som man selv blir observert. Man oppfører seg annerledes som publikummer og man er ikke fri i møte med kunsten.

Lyden og musikken som vil følge publikum gjennom forestillingen vil være basert på opptak gjort på museer og visningsarenaer for kunst. Dette virkemidlet er både stedsspesifikk for museet som visningsarena (da lyden vil være basert på et lydbilde som normalt eksisterer i museet når det er publikum tilstede), og handle om publikums møte med kunsten.  Dette er tematikk tekstmateriale i forestillingen også vil handle om i stor grad, forteller Eriksen.

Frida Eriksen (f.1996) fra Holmestrand som hovedsakelig arbeider med dans og bevegelse. Hennes kunstneriske praksis bærer preg av en interesse for publikums interaksjon, temaene rundt interpersonell kommunikasjon, og det å skape verk i utradisjonelle visningsrom. Tidligere har hun jobbet med forestillinger for blant annet Den Kulturelle Skolesekken og eksperimentelle forestillinger for nattklubb-konsepter. Siden 2019 har hun hatt et tett samarbeid med indie-punk bandet Lazy Queen og koreografert både scene-show, vist på en rekke festivaler og scener, samt flere musikkvideoer. Frida er fra Holmestrand og har sitt virke i Oslo. Hun ble uteksaminert fra Høyskolen for dansekunst i 2019, med en grad i dansekunst og koreografi. Med seg har Eriksen danseren Mari Bygnes.

-Dette blir en utrolig spennende opplevelse for publikum, sier kunstformidler ved Haugar Kunstmuseum Caroline Berg. Berg har gledet seg til den performative danseopplevelsen som ikke ligner noe annet hun har sett.

Unn deg denne unike opplevelsen og få minner du sent vil glemme!

Infomasjon:

Hvor: Haugar kunstmuseum (museet har åpent fra kl.11:00-22:00)

Når: 25. mai

Kl.: 19:30-22:00

Ingen forhåndspåmelding kreves, performancen inngår i museumsbilletten.

Cafe og bar URO holder åpent og byr på både mat og drikke.

Performancen begynner kl,19:30 (vær på plass i god tid). Etter performancen vil det bli en kunstnersamtale inne på URO.

Foto: Merethe Flaate.
Utøvere på bildene er Frida Eriksen og Mari Bynes.

Flere aktuelle saker