-Det er feelgood feelingen det handler om!

30. juli 2021

stisykling

Vi har snakket med Truls A. Ekelund som er eier og driver av Flytsti AS. En bild, superkreativ og dyktig kar som virkelig har hjertet og hodet proppfullt av engasjement for stisykling og sykler. Vi tok en prat om flytsti, kjendisstaus og mye mer. Ta en kikk under og se hva han svarte.

Truls A. Ekelund stientusiast og leder for Flytsti

Hva driver selskapet med?
-Vi driver med flere ulike ting, men i samme sjanger som er sykling.

 • Sti-sykling og guiding.
  Blant annet på stier i Færder hvor det finnes over 20 mil med sti.
 • Event
  Både planlegging og gjennomføring. For lag, både bedrifter og privat. En god teambulidingsaktivitet som skaper samhørighet og artige minner.
 • Salg av sykler og nødvendig utstyr.
  Alt slags utstyr og tilbehør, ikke bare til terrengsykkel.
 • Verksted
  Service, reparasjon og lapping av alt fra trillebårhjul til sykkelhjul.
 • Lager stier for kunder.
 • Kurs
  Mekaniskekurs og sykkelkurs.
 • Tur
  September hvert år arrangeres det tur. Hvem som helst med sykkelkunnskap kan melde seg på.

Hva er historien til ditt selskap? 
-Flytsti er en bedrift som har oppstått på grunn av etterspørsel. Jeg hadde eget firma som drev med billakkering, da sønnen min som den gang var 8 år begynte å sykle. Han var naturlig god og ble kretsmester og derfra bare ballet det på seg med sykkel som interesse for hele familien. Jeg delte mye på min egen profil med bilder og innlegg, men da det ble for mye for de rundt laget jeg en egen side for syklingen. Etter tre uker med egen profil kom det jobbtilbud! Om jeg ville trene en sykkelgruppe, i skogen, for Badeland treningssenter. Der jobbet jeg i 3-4 år, hvor tanken på å drive med dette fulltid utviklet seg. Det var mange forespørsler i forhold til utstyr, og de på gruppen kjøpte ofte det utstyret som jeg syklet med. Så kanskje det var veien til å få dette lønnsomt, i hvert fall til å finansiere egen sykkelinteresse? Så, på den aller siste turen jeg hadde med Badelandgjengen, stoppet det tilfeldig opp en bil med en kar som drev med import av sykler og lurte på hvem vi var, hele gjengen med like sykler og da var vi i gang. Solgte 79 sykler på ni måneder, som var mye mer enn jeg noen gang hadde forventet. Andre året var målet å selge 100 sykler, men endte opp med å selge 214 og tredje året sluttet jeg å telle etter 300 stykker et sted. I dag er vi markedsledende i landet på stisykling. Så billakkeringsbedriften ble solgt og jeg startet med dette på fulltid. Satset hard og er nå på femte året med 2,5 mann ansatt.

Hva tilbyr dere til sommeren? 
-Vi fortsetter og tilby det meste innen vårt fag. Vi lager også turer på spesialbestilling for hver enkelt kunde. Da får du det akkurat slik du vil ha det, om det er et utdrikkningslag, sommeravslutning med jobben eller en tur med storfamilien.

-Vi holder også på med et prosjekt med Færder kommune, hvor vi skal få det vi kaller Færderstien inn på kartet. En stil som tar deg helt fra vippefyret til slottsfjell. Det var egentlig en tur en kompisgjeng og jeg skulle ta for en del år siden, vi lagde arrangement på det for å få med flere og til slutt var det 75 stykker som ble med og syklet. Det er så gøy å skape engasjement og å få med fler på dette.

Hvem er målgruppen for deres tilbud?
-Det er rett og slett de som interesserer seg for sti-sykling. Vi har over 50 tilreisende i uka som kommer hit for å bruke stiene vi har laget i Færderskogene. Og vi har kunder som kommer fra hele landet. En gang møtte jeg en gjeng på 15 stykker fra Oslo, på sykkel, uti skogen og de var kommet dit fordi de hadde funnet flytsti på nettet. Det er gøy!

Hvorfor kommer folk til akkurat dere? 
-Vi er lidenskapelige og interessert i å gjøre en god jobb. Ønsker å møte folk slik jeg ville bli møtt. Det er viktig at kunden får det han/hun har behov for, ønsker seg og blir fornøyd med, og ikke nødvendig det som er dyrest.

Hva er mest populært av deres tilbud?
-Vi er heldige og har mye å gjøre på alle plattformer!

Ingenting som er spesielt akkurat nå? 
-Salget er sinnsykt akkurat nå, men det vil roe seg etter hvert for etterspørselen er rett og slett for stor til at vi kan klare å dekke hele behovet.
En annen ting som er litt spesielt er at folk har mest lyst til å sykle med meg. Mange som har fått øynene opp for interessen jeg har og hvordan jeg gjennomfører, på en måte litt kjendis i stisykkelnorge. Har vært på forsiden i terrengsykkel.no, har egen youtubekanal og kona mi har laget en hashtag som folk kan bruke å få opp massevis av inspirasjon, #
forosssomlikersti.

Hva er det beste med være lokalisert i Færder og Tønsberg?
-Det er kort vei fra Oslo, hvor mange av stisykkelentusiastene kommer fra, og det er cirka 200 km med utrolig fin tursti her. Vi bruker hele skogen og ikke bare de stiene som vi har laget selv.  

Forventninger til sommeren som kommer?
-Masse å gjøre, glade sykkelentusiaster som kommer fra hele Norge både for å handle, bruke stiene og oppleve stisykling på sitt beste.

-Vi skal også på tur til Alvdal med mange andre sykkelentusiaster, hvor man kan sykle alt fra tre til syv mil på en dag. Det er vi som arrangerer en sånn tur hvert år, men jeg er med som en av gjengen og ikke turguide. Hovedfokus er mange smil og hyggelig lek og moro med likesinnede, dette skal være gøy og lærerikt!

-Det er feelgood feelingen det handler om!

…. og der endte praten vår, for nå var det allerede tre kunder som ventet på å få hjelp av han. Så vi ønsker lykke til videre og hvis du vil utforske stisykling selv, er det bare å ta kontakt med Truls. Han hjelper deg med et stort smil og mye engasjement.

Flere aktuelle saker