-Attraktivt for folk i alle aldre

30. mars 2021

Mange sier at de er Tønsbergs storstue, men de er også en liten grønn oase midt på brygga.
Vi snakker selvfølgelig om Foynhagen! Der hvor toner triller og latteren ruver hele sommeren, stedet med stemning og godt innhold. Vi lurte på hvordan det er å være med på laget til Foyn og har snakket med Alexander Lorentzen som har vært med fra starten.

avholdte konserter siden start

solgte billetter i 2019

Kan du fortelle oss litt om bedriften. Hvem dere er, hva dere er opptatt av og hvordan dere ble til?
Foynhagen er en liten grønn perle plassert midt på Tønsberg Brygge. Det har siden 2015 vært en konsert-, event- og arrangementsarena. Den har vokst hvert eneste år, både i antall arrangementer og antall publikummer. I 2019 solgte vi ca. 45.000 billetter totalt og vi har avholdt over 200 konserter siden starten. Foynhagen skal være en konsertarena som treffer alle målgrupper. Fra barnekonsert med Marcus & Martinius til konserter for eldre målgrupper. Vi har et humoristisk slagord som sier «Fra skateboard til rullator».

-Det hele startet med en «prøvekonsert» med Klovner i Kamp i 2014 som viste potensialet til denne grønne hagen på brygga. Sammen med gårdeier Ronny Bjune begynte vi planleggingen for å skape den Foynhagen vi kjenner idag.
I tillegg skal det nevnes at Tønsberg har vært kjent som en underholdnings-by helt siden 1968 da Rolv Wesenlund hadde show her. Spesielt med tanke på alle sommershow som har vært en suksess i byen var vi også opptatt av å kunne fortsette dette. I tillegg fikk vi også muligheten til å ta over restaurantbygget som ligger ut mot bryggen som idag er Foyn Bar & Restaurant.

Fortell kort om hvilken rolle du har.
-Min rolle er eier sammen med Jon Terje Johnsen og Marianne Aas. Jeg jobber en del på tvers av det som er restaurantdriften og det som er selve konsertdriften av Foynhagen. Mye tid brukes på booking av artister og det å skape et helhetlig og gjennomtenkt program. Og når selve sesongen er i full gang brukes det mye tid på å være til stede. Noe av den største gleden med jobben er jo såklart å se alle de glade gjestene på konserter, og høre allsangen som runger i Foynhagen.

Hvorfor er dere etablert i Tønsberg?
-Vi er etablert i Tønsberg mye fordi vi har våre røtter her. Vi som har vært med siden starten er fra Tønsberg og bor i Tønsberg-regionen. Og for oss var det helt naturlig at det som er Norges beste sommerby også skal ha Norges beste konserthage!

 Hva er fortrinnene med at din bedrift ligger her i Tønsbergregionen?
-Beliggenhet, da Tønsberg har en stor turisme på sommertid. I tillegg til at Oslo er veldig kort vei unna. Samt arbeidskraften; Tønsberg har alltid hatt god tilgang på unge mennesker som ønsker seg sommerjobb. Noe som er viktig for oss. Vi er totalt 150 ansatte i høysesong. I tillegg til universitet som gjør at vi har god tilgang på studenter som ønsker seg ekstrajobb.

Hva mener du er viktig for vekst og utvikling i vår region fremover?
-Tenke kvalitet i alle ledd.
-Evne til å fornye oss og skape gode tilbud som fortsetter å sette oss på kartet som Norges beste sommerby.
-Viktigheten å tilrettelegge for alle typer mennesker. Gjøre Tønsberg attraktivt for folk i alle aldre er viktig.
-Trygge arbeidsplasser.

Hva liker du mest med å jobbe i Tønsbergregionen?
-Vi i Tønsberg er ekstremt privilegerte med den Heiakulturen som er i byen. Det er noe vi alltid må beholde! I tillegg erfarer vi at kommunen er flinke til å tilrettelegge for nye ideer og planer.

Alexander Lorentzen
Foynhagen

Fakta om bedriften:

Etableringsår: 2015

Antall ansatte: 20 i lavsesong og ca. 150 i høysesong.

Flere aktuelle saker