-Litt som hjemme når man bor borte

28. juni 2021

På toppen av «sykehusbakken» ligger det ærverdige og sjarmerende gule huset. Bygningen som huset hundrevis av sykepleierstudenter i sin tid, men som nå huser glade tilreisende og turister. Anette Aale er daglig leder på Wilhelmsen House og vi har tatt en prat om huset og hverdagen på Wilhelmsen House.

Hva er navnet på bedriften?
Wilhelmsen House AS

Hva er historien til din bedrift?
Wilhelmsen House holder til i det ærverdige Elevhjemmet med Sykehuset i Vestfold som nærmeste nabo. Huset sto ferdig oppført i nyklassisistisk stil i 1926. Wilhelmsen House ble i sin tid gitt i gave av Halfdan og Ragnhild Wilhelmsen og skulle brukes til elevhjem og utdanning av sykepleiere i Tønsberg. Elevhjemmet ble en viktig forutsetning for utvidelsen, driften og utviklingen av sykehuset. En stund var planen å rive bygningen til fordel for parkeringsplasser, noe som tente engasjementet til svært mange i Tønsberg. I 2013 kjøpte den Tønsberg-baserte investoren Hans Petter Bjarøy bygningen og besluttet å videreutvikle Elevhjemmet. I 2015 ble Wilhelmsen House Apartments og 49 rom en realitet. Wilhelmsen House ble solgt til Nedre Langgate 26c Holding AS 01.02.2021. Fortsatt kan vi si at huset er et godt sted å bo, slik det tidligere var for studentene. Vi tror det vil bli et godt sted å være for deg når du er hjemmefra. Hos oss skal du føle deg litt som hjemme når du bor borte.

Driver dere med mer enn bare overnatting?
På Wilhelmsen House finner man blant annet en superkoselig «nabolagscafè». Cafeen har åpent syv dager i uken og serverer ferske bakevarer fra @steiketasurdeigsbakeri og @maisongrabot, nydelige lunsjretter og selvsagt den beste kaffen laget av en ekte barista. Vi har mange sitteplasser inne i lobbyen og ute i vår fantastiske hage. Vi har også fått skjenkebevilling og satser stort på hagen i sommer. Det er kjøpt inn nye hagemøbler, parasoller, varmelamper og lyslenker for å skape et koselig atmosfære for gjester på huset og Tønsbergs befolkning.

I underetasjen på Wilhelmsen House ligger en superfancy frisør som heter House of Hair. Her jobber det syv dyktige frisører. Salongen eies av den ettertraktede frisøren Joakim Berg.

Vi har også en psykologspesialist som heter Trine Elverum og en psykoterapeut som heter Kari Aam som er leietakere hos oss.

Har dere noen spesielle tilbud til sommeren?
Vi tilbyr overnatting til feriegjester i en av Tønsbergs fineste bygninger med en herlig hage med alle rettigheter, noe som er nytt for sommeren, der alle våre gjester kan nyte sol, deilige bakevarer og leskende drikke hver dag.

Hvorfor kommer folk til akkurat dere?
Det er mange som velger Wilhelmsen House for overnatting da vi har kjøkken på de fleste rom. Vi har også vaskerom og treningsrom tilgjengelig for våre gjester. De fleste som booker hos oss bor her over tid. Mange av våre gjester er tilbakevendende, og de velger oss fordi området er stille og rolig og fordi det er deilig med parkering rett utenfor døren, en stor hage man kan slappe av i samt at vi har vaskerom og treningsrom. Vi får også mye skryt for den koselige cafeen vår og alle de blide og hyggelige ansatte som jobber der. Kort vei til buss- og togstasjon og en 10 minutters gåtur ned til brygga.

Hva er dere mest stolt av hos dere?
Vi er stolte av at vi har klart å tiltrekke oss store entreprenører og ferierende gjester som velger å booke overnatting hos oss fordi her finnes det mulighet for å lage mat og vaske klær når de bor borte. Vi blir oppfattet som et trygt overnattingssted da vi har kodebasert innsjekk som gjør at gjestene kommer seg inn og ut av huset på egenhånd. Det har vært en absolutt fordel for oss under Covid-19 at vi har et konsept som har automatisert innsjekk, kjøkken på rom og et system som er bygget opp slik at gjestene skal klare seg selv. «Litt som hjemme når man bor borte».

Vi er også veldig stolte av den høyt besøkte cafeen vår som har blitt et sosialt møte sted for mange her i Tønsberg.

Hva er det beste med være lokalisert i Tønsberg?
Nærhet til sjøen, kort vei til Oslo og Torp, fine turområder, brygga og konserter samt utallige muligheter for opplevelser til lands og til vanns.

Hvilke forventninger har dere til sommeren som kommer?
Vi forventer storinnrykk i sommer. Håper det blir like bra som i 2020.

 

Og det håper vi i Færder Tønsberg 365 også!

Anette Aale, daglig leder Wilhelmsen House AS

Flere aktuelle saker